Stappenplan om vlot te veranderen van internet provider.

Stap 1:
Kijk eerst welke pakket van producten je afneemt van je leverancier en welke je in de toekomst nog nodig hebt.

1.1.Internetverbinding.
Iedere andere leverancier kan je dit leveren. Je kan niet altijd voorspellen of hun goedkoopste internet abonnement snel genoeg werkt voor het opladen of downloaden van informatie.
Indien het goedkoopste tarief onvoldoende is, kan je later nog altijd kiezen voor een hogere snelheid.

1.2.GSM-abonnementen
Iedere andere leverancier biedt je ook gsm-abonnementen aan. Je kan ook kiezen voor een aparte leverancier die goedkoper is.
Kijk welk soort abonnement je kiest. Tegenwoordig wordt er meer gebeld via Facebook en Whatsapp, wat gebruik maakt van een data-lijn. Je kan in principe dus kiezen voor een abonnement met een zeer beperkte belminuten.

1.3.Televisie.
Heel veel klanten zitten nog vast aan een decoder. Met een smarttv heb je die niet meer nodig. Bovendien kan je je internetscherm vanop je computer of smartphone delen (swipen) met je smarttv.
Het enige wat je nodig hebt is een internetkabel die je aansluit op je smarttv. De digicoder kan weg ! Deze mag niet naar containerpark, maar lever je af bij de winkel van je huidige internet provider.

Stap 2.
Heb je al een emailadres dat onafhankelijk is van je internetprovider?
Als je straks besluit van te veranderen, kan je niet geen mails meer versturen via die provider.
Kijk ook even na of er nog huisgenoten een emailadres hebben op de mailserver van deze internetprovider. (Voor hen kan je de volgende stappen ook uitvoeren )

2.1.Maak een emailadres aan bij gmail (google) of outlook (microsoft).
De meeste mensen hebben al beide, zonder ze het beseffen.
Kijk naar www.google.com en je ziet rechtsboven een bolletje. Als je daarop klikt, zie je dat je een emailadres hebt dat eindigt op naam@gmail.com
Als je je paswoord niet meer weet, kan je dit opnieuw instellen.

Kijk naar www.microsoft.com en je ziet rechtsboven ook een bolletje. . Als je daarop klikt, zie je dat je een emailadres hebt dat eindigt op naam@outlook.com Als je je paswoord niet meer weet, kan je dit opnieuw instellen.

2.2. Je nieuw gekozen mailbox instellen.

 • Maak een handtekening met je nieuwe emailadres en stel die zo in, dat hij toegevoegd wordt bij iedere nieuwe mail , die je gaat verzenden.  
 • Laad alle contactpersonen op in de app contactpersonen. Je kan aan je boekhouder een lijst vragen van al je leveranciers en klanten: zo voorkom je dat je iemand uit deze groep vergeet.
 • Stuur een bericht naar al je contactpersonen met de mededeling:
 • Onderwerp: Belangrijke informatie over mijn e-mailadres
 •  
 • Beste [Naam],
 •  
 • Ik hoop dat deze e-mail u goed bereikt. Ik schrijf u om u te laten weten dat ik van e-mailadres ben veranderd. Mijn nieuwe e-mailadres is [nieuw e-mailadres].
 •  
 • Ik zou u vriendelijk willen vragen om mijn nieuwe e-mailadres bij te werken in uw adresboek en eventuele mailinglijsten. Op deze manier kunnen we in de toekomst in contact blijven en ervoor zorgen dat u mijn berichten blijft ontvangen.
 •  
 • Ik wil u bedanken voor uw tijd en begrip in deze kwestie. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via mijn nieuwe e-mailadres.
 •  
 • Met vriendelijke groet,
 •  
 • [Uw naam]

2.2.Je huidige mailbox onklaar maken.

 • Verander je handtekening in je huidige mailbox en vermeld er het nieuwe emailadres dat je voortaan gaat gebruiken. (Op die manier vergeet je dit niet meer te vermelden in je mails).
 • Zet in je huidige mailbox een autoreplay (automatisch antwoord)  voor alle mensen, die je nog mailen een bericht: ‘Beste. Je stuurde me net een email. Vanaf heden wordt deze mailbox echter niet meer gelezen. Kan je mijn gegevens in uw bestanden wijzigen en mijn nieuw emailadres xxxx@YYYYY.com ingeven?

 • Zet in je huidige mailbox een automatische forward opdracht om alle mails door te sturen naar je nieuwe mailbox.
 • Stuur een bericht naar al je contactpersonen met de mededeling: Onderwerp: Belangrijke informatie over mijn e-mailadres
 •  
 • Beste [Naam],
 •  
 • Ik hoop dat deze e-mail u goed bereikt. Ik schrijf u om u te laten weten dat ik van e-mailadres ben veranderd. Mijn nieuwe e-mailadres is [nieuw e-mailadres].
 •  
 • Ik zou u vriendelijk willen vragen om mijn nieuwe e-mailadres bij te werken in uw adresboek en eventuele mailinglijsten. Op deze manier kunnen we in de toekomst in contact blijven en ervoor zorgen dat u mijn berichten blijft ontvangen.
 •  
 • Ik wil u bedanken voor uw tijd en begrip in deze kwestie. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via mijn nieuwe e-mailadres.
 •  
 • Met vriendelijke groet,
 •  
 • [Uw naam]
 • Stap 3: verander je emailadres op al je zakelijke documenten.

  Verander je emailadres in je zakelijke administratie, facturatie, website, folders etc.
  Je kan eventueel een opvallende sticker plakken met ‘Nieuw emailadres’ op de voorraad drukwerk, dat je nog hebt liggen.  

Stap 4:  zo veel mogelijk accounts bij overheid en bedrijven aanpassen.

Voor heel veel soorten toepassingen bij de overheid en bedrijven moest je een account of klantenprofiel aanmaken. Dit is bijna altijd aan de hand van je huidige emailadres.
Kijk eens op je computer en je smartphone over welke toepassingen dit gaat.
Als je nog kan inloggen, kijk dan hoe je je emailadres kan veranderen.

Heb geen angst: je huidige internetprovider moet je mails nog 18 maanden na stopzetting van je abonnement doorsturen naar je huidige mailbox. (en deze mails stuur je volgens stap 3, automatisch door naar je nieuwe mailbox).

Stap 5: Heb je een website staan op de server van je Internetprovider?

Bij het beëindigen van je abonnement bij je huidige internetprovider, verdwijnt je website meestal onmiddellijk.
Je kan de website integraal verplaatsen naar een onafhankelijke hostserver.
Zelf ben ik al jaren klant bij One-com. Als je hier doorklikt, krijg je hun voorstel.

Waar sta je nu?
Je bent nog steeds niet veranderd van internetprovider.
Alles werkt nog, maar je bent al een stuk onafhankelijker en voorbereid op de toekomst.
Er is verder nog niets gebeurd.

Stap 6: zoek een nieuwe internet provider.

Kijk eerst even naar Het Beste Tarief.
Als je weet welke producten je nog wilt (televisieabonnement of niet, gsmabonnement met minimale belminuten, kwaliteit internetverbinding), kan je al eens kijken welke leveranciers je zouden kunnen passen.
Voor gsm is het wel belangrijk te kijken welke gsmmasten in je buurt nog werken. Vraag hierover informatie bij je buren of bij een internetwinkel in de buurt.

In principe kan je via Het Beste Tarief onmiddellijk overstappen.
In praktijk kan je de verschillende leveranciers beter apart contacteren met de vraag of ze geen actieprijs hebben. Vergeet dan niet te vragen op welk tarief ze terugvallen, na de introductieperiode.

Stap 6: je maakt nu pas écht de keuze en koopt een nieuw abonnement.

Indien je technische problemen verwacht, vraag je bij de overstap best een installateur, die de kabels en installatie voor jou doet. Veelal is dit gratis, als je het goed onderhandelt.

Je nieuwe leverancier zal je Simkaarten bezorgen voor je gsm’s. Zodra je merkt dat je oude leverancier is gestopt, hoef je alleen je simkaarten te vervangen.

 • Heb je nog veel contacten op je Simkaart staan, dan kan  je in je internetwinkel ze laten overzetten naar je nieuwe simkaart.
 • Zelf heb ik al lang geen contacten meer staan op mijn simkaarten: ze worden automatisch bijgehouden via mijn Microsoft-account (outlook-contactpersonen)  of google-account (gmail-contactpersonen). Alle contacten die me mailen of door lij gemaild worden, zijn automatisch opgenomen in deze lijst.

Mogelijk moet je nog enkele toestellen van je vorige internetprovider terugbezorgen: de model, de decoder, wifi-toestellen indien gehuurd, … Je kan op internet terugvinden waar er nog een winkel is in de buurt.

Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt.
Begin bij stap 1 en kijk hoe ver je al geraakt.
Je kan dit stappenplan ook spreiden over een paar dagen of weken.
Je bespaart er gigantisch veel geld mee.

Je wilt veranderen van Internet provider: Stappenplan. Stap 1: Kijk eerst welke pakket van producten je afneemt van je leverancier en welke je in de toekomst nog nodig hebt. 1.1.Internetverbinding. Iedere andere leverancier kan je dit leveren. Je kan niet altijd voorspellen of hun goedkoopste internet abonnement snel genoeg werkt voor het opladen of downloaden van informatie. Indien het goedkoopste tarief onvoldoende is, kan je later nog altijd kiezen voor een hogere snelheid. 1.2.GSM-abonnementen Iedere andere leverancier biedt je ook gsm-abonnementen aan. Je kan ook kiezen voor een aparte leverancier die goedkoper is. Kijk welk soort abonnement je kiest. Tegenwoordig wordt er meer gebeld via Facebook en Whatsapp, wat gebruik maakt van een data-lijn. Je kan in principe dus kiezen voor een abonnement met een zeer beperkte belminuten. 1.3.Televisie. Heel veel klanten zitten nog vast aan een decoder. Met een smarttv heb je die niet meer nodig. Bovendien kan je je internetscherm vanop je computer of smartphone delen (swipen) met je smarttv. Het enige wat je nodig hebt is een internetkabel die je aansluit op je smarttv. De digicoder kan weg ! Deze mag niet naar containerpark, maar lever je af bij de winkel van je huidige internet provider. Stap 2. Heb je al een emailadres dat onafhankelijk is van je internetprovider? Als je straks besluit van te veranderen, kan je niet geen mails meer versturen via die provider. Kijk ook even na of er nog huisgenoten een emailadres hebben op de mailserver van deze internetprovider. (Voor hen kan je de volgende stappen ook uitvoeren ) 2.1.Maak een emailadres aan bij gmail (google) of outlook (microsoft). De meeste mensen hebben al beide, zonder ze het beseffen. Kijk naar www.google.com en je ziet rechtsboven een bolletje. Als je daarop klikt, zie je dat je een emailadres hebt dat eindigt op naam@gmail.com Als je je paswoord niet meer weet, kan je dit opnieuw instellen. Kijk naar www.microsoft.com en je ziet rechtboven ook een bolletje. . Als je daarop klikt, zie je dat je een emailadres hebt dat eindigt op naam@outlook.com Als je je paswoord niet meer weet, kan je dit opnieuw instellen. 2.2. Je nieuw gekozen mailbox instellen.

 • Maak een handtekening met je nieuwe emailadres en stel die zo in, dat hij toegevoegd wordt bij iedere nieuwe mail , die je gaat verzenden.
 • Laad alle contactpersonen op in de app contactpersonen. Je kan aan je boekhouder een lijst vragen van al je leveranciers en klanten: zo voorkom je dat je iemand uit deze groep vergeet.
 • Stuur een bericht naar al je contactpersonen met de mededeling:

Onderwerp: Belangrijke informatie over mijn e-mailadres   Beste [Naam],   Ik hoop dat deze e-mail u goed bereikt. Ik schrijf u om u te laten weten dat ik van e-mailadres ben veranderd. Mijn nieuwe e-mailadres is [nieuw e-mailadres].   Ik zou u vriendelijk willen vragen om mijn nieuwe e-mailadres bij te werken in uw adresboek en eventuele mailinglijsten. Op deze manier kunnen we in de toekomst in contact blijven en ervoor zorgen dat u mijn berichten blijft ontvangen.   Ik wil u bedanken voor uw tijd en begrip in deze kwestie. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via mijn nieuwe e-mailadres.   Met vriendelijke groet,   [Uw naam] 2.2.Je huidige mailbox onklaar maken.

 • Verander je handtekening in je huidige mailbox en vermeld er het nieuwe emailadres dat je voortaan gaat gebruiken. (Op die manier vergeet je dit niet meer te vermelden in je mails).
 • Zet in je huidige mailbox een autoreplay (automatisch antwoord) voor alle mensen, die je nog mailen een bericht: ‘Beste. Je stuurde me net een email. Vanaf heden wordt deze mailbox echter niet meer gelezen. Kan je mijn gegevens in uw bestanden wijzigen en mijn nieuw emailadres xxxx@YYYYY.com ingeven?
 • Zet in je huidige mailbox een automatische forward opdracht om alle mails door te sturen naar je nieuwe mailbox.
 • Stuur een bericht naar al je contactpersonen met de mededeling: Onderwerp: Belangrijke informatie over mijn e-mailadres

  Beste [Naam],   Ik hoop dat deze e-mail u goed bereikt. Ik schrijf u om u te laten weten dat ik van e-mailadres ben veranderd. Mijn nieuwe e-mailadres is [nieuw e-mailadres].   Ik zou u vriendelijk willen vragen om mijn nieuwe e-mailadres bij te werken in uw adresboek en eventuele mailinglijsten. Op deze manier kunnen we in de toekomst in contact blijven en ervoor zorgen dat u mijn berichten blijft ontvangen.   Ik wil u bedanken voor uw tijd en begrip in deze kwestie. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via mijn nieuwe e-mailadres.   Met vriendelijke groet,   [Uw naam]

 • Stap 3: verander je emailadres op al je zakelijke documenten. Verander je emailadres in je zakelijke administratie, facturatie, website, folders etc. Je kan eventueel een opvallende sticker plakken met ‘Nieuw emailadres’ op de voorraad drukwerk, dat je nog hebt liggen.

Stap 4:  zo veel mogelijk accounts bij overheid en bedrijven aanpassen. Voor heel veel soorten toepassingen bij de overheid en bedrijven moest je een account of klantenprofiel aanmaken. Dit is bijna altijd aan de hand van je huidige emailadres. Kijk eens op je computer en je smartphone over welke toepassingen dit gaat. Als je nog kan inloggen, kijk dan hoe je je emailadres kan veranderen. Heb geen angst: je huidige internetprovider moet je mails nog 18 maanden na stopzetting van je abonnement doorsturen naar je huidige mailbox. (en deze mails stuur je volgens stap 3, automatisch door naar je nieuwe mailbox).   Stap 5: Heb je een website staan op de server van je Internetprovider? Bij het beëindigen van je abonnement bij je huidige internetprovider, verdwijnt je website meestal onmiddellijk. Je kan de website integraal verplaatsen naar een onafhankelijke hostserver. Zelf ben ik al jaren klant bij One-com. Als je hier doorklikt, krijg je hun voorstel. Waar sta je nu? Je bent nog steeds niet veranderd van internetprovider. Alles werkt nog, maar je bent al een stuk onafhankelijker en voorbereid op de toekomst. Er is verder nog niets gebeurd. Stap 6: je maakt nu pas écht de keuze en koopt een nieuw abonnement. Indien je technische problemen verwacht, vraag je bij de overstap best een installateur, die de kabels en installatie voor jou doet. Veelal is dit gratis, als je het goed onderhandelt. Je nieuwe leverancier zal je Simkaarten bezorgen voor je gsm’s. Zodra je merkt dat je oude leverancier is gestopt, hoef je alleen je simkaarten te vervangen.

 • Heb je nog veel contacten op je Simkaart staan, dan kan je in je internetwinkel ze laten overzetten naar je nieuwe simkaart.
 • Zelf heb ik al lang geen contacten meer staan op mijn simkaarten: ze worden automatisch bijgehouden via mijn Microsoft-account (outlook-contactpersonen) of google-account (gmail-contactpersonen). Alle contacten die me mailen of door lij gemaild worden, zijn automatisch opgenomen in deze lijst.

Mogelijk moet je nog enkele toestellen van je vorige internetprovider terugbezorgen: de model, de decoder, wifi-toestellen indien gehuurd, … Je kan op internet terugvinden waar er nog een winkel is in de buurt. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. Begin bij stap 1 en kijk hoe ver je al geraakt. Je kan dit stappenplan ook spreiden over een paar dagen of weken. Je bespaart er gigantisch veel geld mee.  

Winkelwagen

Deze website gebruikt cookies, om je beter te kunnen bedienen. Indien je verder klikt, kan je gewoon verder kijken naar de inhoud van deze website.   Indien je meer wilt lezen hierover, klik hier.

Scroll naar boven